- Firesafe har jobbet med brannsikring i over 30 år. Denne overtakelsen bidrar til vårt mål om å være blant de ledende fagmiljøene innen brann i Norden, sier Morten Ameln.

Firesafe overtar 100 prosent av SBS Consult

- Overtagelsen av SBS Consult bidrar til at Firesafe Consulting styrker sin posisjon på Vestlandet, sier Morten Ameln, administrerende direktør i Firesafe AS. 

Brannskadestatistikken til Finans Norge viser at Hordaland og Rogaland tronet på toppen over fylkene med størst antall branner i 2015. Sammen utgjorde de over 20 prosent av brannene i Norge.

- Brannsikkerheten står høyt på dagsordenen på Vestlandet. Regionen er derfor et viktig satsningsområde for oss, sier Ameln i en pressemelding.

Firesafe overtar 100 prosent av SBS Consult AS med virkning fra 1. april, og alle medarbeiderne blir ansatt i Firesafe fra 1. mai.

SBS Consult har i dag fem ansatte.

- Overtagelsen gir Firesafe Consulting flere dyktige medarbeidere med solid faglig kompetanse og lang erfaring. Disse vil bidra til å forsterke Firesafe sin posisjon som totalleverandør av brannsikringstjenester på Vestlandet, særlig i Rogaland, sier Ameln.

I alt teller nå Firesafe Consulting 18 brannrådgivere på Vestlandet i Bergen, Haugesund og Stavanger.

- Firesafe har jobbet med brannsikring i over 30 år. Denne overtakelsen bidrar til vårt mål om å være blant de ledende fagmiljøene innen brann i Norden, sier Ameln.

Tre av medarbeiderne har over ti års erfaring fra Skansen Consult, og treffer dermed igjen mange kolleger fra denne tiden når de starter i Firesafe Consulting.

- Vi tror derfor at overgangen fra SBS Consult til Firesafe vil gå veldig greit, og forhåpentligvis vil våre kunder på Haugalandet dra nytte av Firesafes store bredde i tjenester og kapasitet. Sammen skal vi ivareta virksomheten fremover på en god måte, og utvikle den videre til det beste for våre eksisterende og nye kunder, avslutter Ameln.