Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Veidekke fikk milliardoppdrag for Thon i Oslo

Veidekke Entreprenør skal bygge storprosjekt på 60.000 kvadratmeter på Storo i Oslo med blant annet hotell, et stort kinosenter, næringslokaler, 149 boliger og en barnehage.

Oppdraget for Thon Storo ANS er en totalentreprise verdt en milliard kroner ekskl. mva.

- Vi er veldig glad for å ha fått oppdraget etter en tøff konkurranse og takker Olav Thon for tilliten han har vist oss ved å tildele oss denne viktige jobben. Veidekke har i mange år samarbeidet tett med Olav Thon Gruppen i en rekke prosjekter, og vi gleder oss nå til å starte byggingen på Storo. Dette er et stort og viktig prosjekt der vi sammen med alle parter skal sørge for tett involvering og en optimal byggeprosess, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke i en pressemelding.

Oppdraget omfatter bygging av et hotell med 325 rom, et kinosenter med 14 saler, to 12-etasjers boligblokker med 149 leiligheter, barnehage, rundt 6.000 m 2 næringslokaler, 3.000 m 2 kontorlokaler, en paviljong med serveringstilbud samt et parkeringsanlegg og omfattende utomhusanlegg. Prosjektet blir nærmeste nabo til Storo Storsenter som også eies av Thon Storo ANS. Det er Hille Melbye Arkitekter som har tegnet prosjektet.

Prosjektet skal fundamenteres på peler via støpte pelefundamenter direkte på fjell. Bæresystemet vil være av prefabrikkerte betongelementer og stål. Ytterveggene skal for det meste kles av tegl med områder av glass, metall og tre.

Rivearbeidene har allerede startet i regi av byggherren, grunnarbeidene er planlagt å starte i april og det hele skal stå ferdig i løpet av første kvartal 2019. Oppdraget inngår Veidekkes ordrereserve for første kvartal 2016.