F.v.: Infrastrukturdirektør Gorm Frimannslund Jernbaneverket, daglig leder Robert Norbeck, NRC Rail, prosjektleder Lisa Lindholm, NRC, assisterende prosjektleder Jarle Melby, NRC, prosjektsjef Rune Olsen og områdedirektør Vibeke Aarnes, Jernbaneverket. Foto: Jernbaneverket

Oslo S-kontrakt til NRC Rail

- Vi er snart i mål med kontraktsinngåelsene, sier område direktør Vibeke Aarnes i Jernbaneverket.

I løpet av et par uker har Samprosjektet Oslo S tegnet kontrakter for mer enn 160 millioner kroner, den siste kontrakten med NRC Rail Norge AS har alene en verdi på 55 millioner kroner, skriver JErnbaneverket i en pressemelding.

Med de siste underskriftene på plass, mener prosjektsjef Rune Olsen i Oslokorridoren at han har fått det beste mannskapet med seg.

–Vi valgte å gå tidlig ut med tilbudsforespørslene, og jeg er glad for å være i havn såpass tidlig, sier han. Tidligere har Jernbaneverket signert avtaler med Eltel Networks AS, Siemens AS og Baneservice.

-Som vanlig så beslaglegger Jernbaneverket sommerferien til folk, ikke bare hos entreprenørene, det gjelder i stor grad for våre egne folk også, sier Aarnes.

For daglig leder, Robert Norbeck i NRC Rail, er ikke det å ha sommerjobb i ferietiden uvanlig. –Vi er vant til å tilpasse oss Jernbaneverkets arbeidstider, sier han.

I Norge har selskapet 140 ansatte, og er ifølge daglig leder i stadig vekst.

Oslo S er komplisert og 2/3 av stasjonen ble fornyet i perioden 2009 til 2013. Nå gjenstår resten av arbeidet som i hovedsak er knyttet til tilkobling av den nye Follobanen som står ferdig i desember 2021. Da vil en fornyet sentralstasjon og en ny, rask togforbindelse til Ski mot Østfold gjøre det mulig å utvikle et enda bedre kollektivtilbud til den raskt voksende befolkningen rundt hovedstadsområdet.