Konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen gjør noen endringer i konsernledelsen av selskapet.

Grongstad gjør endringer i konsernledelsen i AF

Med virking fra 1. januar gjør konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen noen endringer blant sine nærmeste medarbeidere. 

Morten Grongstad (40) overtok sjefsstolen i AF Gruppen 15. oktober i fjor, og har brukt tiden etter dette til å se på hvilke grep han ønsker å gjennomføre for å tilpasse organisasjonen til videre vekst. Endringene innebærer at AF Gruppen utnevner fire nye konserndirektører for virksomhetsområdene Miljø, Bygg, Offshore og for Personal og Organisasjon.

– Med endringene som nå trår i kraft mener jeg vi er rigget til en videre vekst. Vi både fornyer og revitaliserer oss med 100 prosent interne ledere, og vi får nå en snittalder på rundt 40 år i ledelsen av konsernet. Likevel har alle minst ti års erfaring fra selskapet, sier Grongstad til Byggeindustrien. Han peker på at det har vært en luksusproblem å plukke ut de nye lederne.
– Det har vært veldig mange dyktige kandidater å velge blant. Det er mange unge som står og pusher på. AF har en lang tradisjon i å utvikle ledere fra egne rekker. Flere av medlemmene i konsernledelsen er eksempler på dette. Jeg har satt sammen et team med en bred kompetanse og erfaring, og som har et sterkt engasjement for å utvikle AF. Det er også et team som kjenner AF sin kultur godt. Vår fremste oppgave er å videreutvikle AF slik at mulighetene som ligger foran oss bidrar til lønnsom vekst i mange år fremover, sier Grongstad.

Fra 1. januar ser den nye konsernledelsen slik ut:

Eirik Wraal (36), blir ny konserndirektør Miljø. Wraal kommer fra stillingen som leder for AF Decom og har vært i selskapet siden 2004. Han har innehatt ulike driftsroller innen vår miljøvirksomhet. Wraal er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

Henning Olsen (37) blir ny konserndirektør Bygg. Olsen kommer fra stillingen som leder for AF Eiendom og var før det økonomidirektør i AF Bygg Oslo. Henning har hatt ulike stillinger innen finans og økonomi og har vært i AF siden 2010. Olsen er utdannet siviløkonom fra BI.

Amund Tøftum (37) blir ny konserndirektør Offshore etter Robert Haugen. Tøftum kommer fra stillingen som prosjektdirektør i AF Offshore Decom. Han har erfaring fra forretningsutvikling og ulike driftsroller fra Anlegg og Offshore i AF. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Tøftum har vært i AF siden 2005.

Bård Frydenlund (47) går inn i konsernledelsen som konserndirektør Personal og Organisasjon. Han viderefører sitt ansvar for IT, Bedriftshelsetjenesten og Maskinavdelingen. Bård har tidligere hatt ulike økonomiroller innen anleggsvirksomhet. Han er utdannet diplomøkonom og Master of Management fra BI i tillegg til 1. avdeling jus fra Universitet i Oslo. Frydenlund har vært i AF siden 2000.

Sverre Hærem (50) fortsetter som konserndirektør finans (CFO). Hærem har lang erfaring innen økonomi og finans både i Norge og internasjonalt. Han er utdannet siviløkonom fra BI og har vært CFO i AF siden 2007.

Arild Moe (50) fortsetter som konserndirektør Anlegg. Etter å ha vært 25 år i AF har Arild lang og bred erfaring fra en rekke ulike roller både i Anlegg, Bygg og konsern. Arild er utdannet ingeniør HiO og bedriftsøkonom UiA og har befalsskolen. Han har vært konserndirektør siden 2009.

Andreas Jul Røsjø (35) fortsetter som konserndirektør for virksomhetsområdene Energi og Eiendom. Han har tidligere erfaring fra forretningsutvikling i AF og som konsulent innen organisasjon og ledelse. Røsjø er utdannet siviløkonom fra BI og har vært i AF siden 2007 og innehatt rollen som konserndirektør siden 2013.

– Robert Haugen har siden etableringen av AF Gruppen vært sentral i selskapets utvikling, ikke minst innenfor satsningen Offshore og Miljø. Han vil fra nyttår tre ut av konsernledelsen og inn i en ny rolle rapporterende til konsernsjef med fokus på nye forretningsmuligheter. Vi ønsker å benytte Robert sin lange erfaring og brede kompetanse til å finne nye markedsmuligheter der AF har konkurransekraft, legger Grongstad til.

AF Gruppen endte 2015 med en omsetning på rundt 12 milliarder kroner. Grongstad sier selskapet nå er klare for en videre vekst – for vekstambisjonene er fortsatt sterkt til stede.
– Jeg mener vi har de beste dagene foran oss. Jeg har den senere tiden bare blitt sterkere i trua på at det skal bli bra fremover. Vi har 3.200 dyktige ansatte og ikke minst en kultur i konsernet som vi skal ta godt vare på. Vi skal vokse, men veksten skal være lønnsom, påpeker Grongstad. Han mener det vil bli en vekst både innen bygg, anlegg og industri.

– Vi tenker langsiktig, og for den nye generasjonen med ledere er ikke en omsetning på 12 milliarder kroner nok. Vi skal videre oppover, sier en optimistisk Grongstad. 

Den nye konsernledelsen i AF Gruppen.