Det blir trolig likevel en utbygging av Nundalselvi i Årdal kommune.

MDG fikk Ap til å snu - nå sier NVE ja til omstridt kraftverk

NVE sier ja til Småkraft AS og vannkraft-prosjektet som Arbeiderpartiet snudde ryggen til i høst for å beholde ordføreren i kommunen.

Med støtte av vippepartiet MDG beholdt Arbeiderpartiet makta i Årdal kommune i høst. Nei til en utbygging av Nundalselvi var ett av de viktigste forhandlingspunktene mellom de to partiene i etterkant av valget.

Formannskapet i den da tungt Ap-dominerte kommunen hadde sagt ja til utbygging like før valget, men etter valget ble prosjektet stemt ned av Arbeiderpartiet på grunn av avtalen med MDG.

Ifølge Sogn Avis var opposisjonen og den store valgoverraskelsen i Årdal, Senterpartiet, tydelige på at de var positive til en utbygging.

Nå sier NVE likevel ja til det omstridte prosjektet i Nundalen og Småkraft AS.

Kraftverket vil ha en årlig produksjon på rundt 14 GWh. Dette tilsvarer forbruket til rundt 700 husstander.

- NVE mener utbygging av Nundalselvi kraftverk vil være et bidrag til produksjon av fornybar energi. Nundalselvi kraftverk vil samtidig kunne gi inntekter til søker, grunneiere og kommune, og bidra til lokal verdiskapning, skriver NVE i en pressemelding.

NVE har også merket seg at tiltaket vil medføre noen negative virkninger for naturmiljøet og landskap, hovedsaklig som følge av redusert vannføring. Det vil føre til at elva blir mindre markert i landskape. Det vil føre til at landskapsinntrykket vil til en viss grad tape seg noe, mener NVE.

Men NVE vurderer at nytten av tiltaket i form av ny fornybar energiproduksjon er større enn skader og ulemper for private og allmenne interesser, og har derfor gitt grønt lys til bygging av Nundalselvi kraftverk på fastsatte vilkår.