Kobelco har lansert den nye 10-serien, her SK260 LNC.

Ny serie Kobelco-gravere til Norge

Beck Maskin AS har fått sin første Kobelco SK210 LC og SK260 LC.

– Vi skal utruste maskinene for demo-kjøring ute hos kunder på nyåret, sier daglig leder Christian Beck i Beck Maskin AS til Byggeindustrien.

Den nye 10-serien fra Kobelco ble lansert i høst, og de nye gravemaskinene spenner mellom 18 og 60 tonn i egenvekt.

Komplett modellutvalg

– Alle modellene i 10-serien vil komme fortløpende i løpet av 2016. Den neste maskinen vi får hit til oss, blir en SK350 LC (35-tonn). Deretter kommer 50-tonneren SK500 LC, sier Beck.

Han mener at den mest spennende maskinen i den nye 10-serien blir SK300 LC, som kommer i løpet av forsommeren 2016.

– Vi har dessuten forventninger til at den nye SK180 LC (18 tonn) vil selge godt. Den tilhører et segment vi ikke har vært inne i tidligere, sier Beck.

Minimalt Adblue-forbruk

Motorene i den nye 10-serien er basert på en videreutvikling av de velkjente og gjennomprøvde Hino-motorene. De tilfredsstiller Steg IV-kravene med Adblue, og Kobelco-teknologien gjør at maskinene bare bruker tre-fire prosent Adblue, mens det normale i markedet er rundt 10 prosent. Nox-utslippene er redusert med så mye som 88 prosent.

Mindre diesel

– Dieselforbruket har blitt merkbart redusert på 10-serien sammenlignet med 9-serien. For eksempel har SK210 LC bare et gjennomsnittsforbruk på ned mot syv liter per time, sier Beck.

Noen av høydepunktene i Kobelcos nye gravemaskinserie er lavere støy og mindre støv i hytta, flere ventilasjonsuttak, bedre og mer oversiktlig monitor, bedre komfort, hele 25 prosent lettere spaker og ny blåtann og USB-tilkobling.

Økt gravevolum

– Maskinene har for øvrig fått økt gravevolumet med syv prosent. Dessuten introduserer Kobelco resirkulering av hydraulikkoljen, og overskuddsolje fra bomsenk sendes til stikkesylinder for å kjøre stikka ut, sier Beck.