21-åring tiltalt etter dødsulykke utenfor Felleskjøpet

En 21 år gammel truckfører er tiltalt for å ha kjørt på en kvinnelig kollega utenfor Felleskjøpet i Stavanger i februar i år. Mannens arbeidsgiver er også tiltalt.

I tillegg til å være tiltalt for uaktsomt drap, er truckføreren tiltalt for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 som sier at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende i trafikken.

Bistandsadvokat Inger Marie Sunde sier til Stavanger Aftenblad at hun vil legge ned påstand om oppreisningserstatning når saken starter i Stavanger tingrett torsdag 10. desember.

Kvinnen ble kjørt fra Felleskjøpet Rogaland Agder på Kvalaberget til Stavanger universitetssjukehus der hun ble erklært død etter kort tid.

– I denne saken er også Felleskjøpet anmeldt. Det stilles spørsmål om bedriften kunne gjort noe annerledes slik at denne ulykken kunne vært forhindret. Dette fritar ikke føreren for det individuelle ansvaret, sier Sunde.

Aktor, politiadvokat Tor Arvid Bruskeland i Rogaland politidistrikt, sier at Arbeidstilsynet har anmeldt Felleskjøpet og at de i løpet av kort tid vil bestemme seg for om det skal reageres med foretaksstraff overfor arbeidsgiver.

– I tilfellet blir det høyst sannsynlig snakk om et forelegg, sier Bruskeland.

Det er satt av to dager til hovedforhandlingene.