Tone Tellevik Dahl åpner Mellombølgen barnehage

Mellombølgen barnehage på Nordstrand åpnet

Nybygde Mellombølgen barnehage på Lambertseter har vært i drift i en måned, og er nå åpnet av den nye byråden for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl.

Barn, ansatte og foreldre i barnehagen er særdeles fornøyde med sitt nye, noen av barna så fornøyde at de slett ikke vil hjem etter endt "arbeidsdag".

Mellombølgen barnehage står der gamle Pynten barnehage sto. Denne var blitt i så dårlig forfatning at det var mest hensiktsmessig å rive for å bygge nytt. Nytt ble det. Og stort. Mellombølgen barnehage er blitt en av byens flotteste barnehager, med et fantastisk uteområde som grenser til skogen. Utearealet ble økt gjennom plansaken, for å kunne romme også nærmeste nabo Blåfjell barnehage. De to barnehagene, som er en samdriftsorganisasjon, rommer nå til sammen 18 avdelinger, som innebærer at 245 barn og 56 ansatte har sin hverdag her.

Dette var den første barnehageåpningen til fersk byråd Tone Tellevik Dahl.
- Barna her har fått noen fantastiske muligheter med skog og lysløype rett utenfor barnehagen. Det er når vi er yngst at vi formes mest, så det skal bare mangle at de ikke skal ha gode bygg også. Vi skal bygge 3000 barnehageplasser i løpet av denne fireårsperioden, og Omsorgsbygg skal få mange nye oppdrag fra oss etter hvert, lovet Tellevik Dahl.

Bjørnar Moxnes fra byrådets samarbeidspartner Rødt var også med på åpningen. Som barn gikk han i Pynten barnehage, og hadde mange gode minner fra barnehagetiden.
- Jeg håper vi skal åpne mange nye, kommunale barnehager, og ikke minst private, ideelle barnehager, sa Moxnes, og gratulerte med nybygget.

Fra byggherren Omsorgsbygg stilte mange på åpningen, blant annet prosjektdirektør Eldar Brynjulfsen.

- Mellombølgen barnehage er den første barnehagen i Oslo som er blitt miljøsertifisert gjennom sertifiseringsordningen BREEAM-NOR, og den har passivhusstandard. Mellombølgen er blitt en topp moderne barnehage på alle måter, sa Brynjulfsen.