Fra venstre – Nils Løff, Rune Andersen og Lars Kristoffer Loe.

Loe kjøper Løff

Loe Elementmontasje har inngått avtale om å kjøpe Kongsberg-selskapet Løff Kranservice.

Loe Elementmontasje har gjennom strategisk samarbeid med Loe Betongelementer utviklet seg til å bli Norges største enkeltstående montasjefirma av prefabrikkerte betongkonstruksjoner. I denne sammenheng har Loe behov for mer krankapasitet, og det er inngått en avtale om at Loe Elementmontasje overtar Løff Kranservice på Kongsberg. Nils Løff har gjennom en årrekke utviklet kranvirksomheten gjennom montasje av egenproduserte stålkonstruksjoner, og ønsker i fremtiden å konsentrere seg om dette.

- Jeg ser positivt på at Loe Elementmontasje overtar kranvirksomheten. På denne måten er de ansatte sikret, og jeg kan ha fokus på sveiseverkstedet, sier Nils Løff i en pressemelding.

Rune Andersen sier at kranene går direkte inn i montasjevirksomhet da de pr dags dato har stor aktivitet. Neste uke forventer de å ha 15 montasjelag i sving på Østlandet.

- Loe har stor fokus på HMS ute på byggeplassen, og vi ønsker ikke å transportere montasjeoppdrag til ukjente underleverandører, sier Lars Kristoffer Loe.

- At Loe er present på byggeplassen gir kunden trygghet. Loe Elementmontasje er vårt ansikt utad og våre representanter på byggeplassen. At kranvirksomheten nå utvides med nye ansatte fra Løff vil gi oss økt kapasitet noe vi trenger, legger han til.

Etter at norgeshistoriens største prefab kontrakt på Fornebuporten ble avsluttet ved nyttår har Loe nå sikret kontrakten på Vålerenga stadion med Hent. Her skal det monteres 17 000 m 2 dekker samt 8500 løpemeter tribuneelementer. Vekselsvis vel 2 til 3 montasjelag gjennomfører denne montasjen av 19 000 tonn betongelementer og 800 tonn stål.