Nå skal den symbolske Statsbygg-nøkkelen bli ny

Tiden har løpt fra Statsbyggs symbol-nøkkel.

Slik ser den symbolske nøkkelen til Statsbygg ut i dag. Nå skal den fornyes og få et mer moderne preg. Foto: Statsbygg

Tirsdag går fristen for å delta i anbudskonkurransen ut for designere som har lyst til å utforme en mer moderne symbolsk Statsbygg-nøkkel.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg. Foto: Mette Randem/Statsbygg

– Det har vært en langvarig tradisjon å overlevere en symbolsk nøkkel når et prosjekt er ferdigstilt, men vi ser at dagens variant er umoderne og 70-tallspreget. Vi ønsker oss en moderne nøkkel som gir inntrykk av at den er laget i 2015, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Aschim til Byggeindustrien.

Hun sier Statsbygg har fått mange henvendelser og praktiske spørsmål fra designere etter at konkurransen ble lyst ut.

- Det tyder på at interessen for å delta i konkurransen også er stor.

Ifølge utlysningspapirene, er det viktig at den symbolske nøkkelen er håndfast og av et omfang som gjør at den vil synes på bilder som tas av overrekkelsesseremonien.

Den skal samtidig kunne bli medbrakt i håndbagasje på fly og ekspederes i posten.

I tillegg skal den være egnet til å stå utstilt, siden byggets brukere kan ønske å stille ut den symbolske nøkkelen i lang tid framover.

– Dagens nøkkel går riktignok også i håndbagasjen, men den er laget av messing og er derfor litt tung, sier Hege Njaa Aschim.

Hvor mye Statsbygg kommer til å bruke på å utforme den nye nøkkelen, er foreløpig uklart. Men i anskaffelsespapirene står verdien vil ligge under 500.000 kroner eks moms.