Riksvei 7 er stengt ved Lindelia mellom Gol og Hønefoss etter et jordras. Veien ble likevel ikke åpnet fredag som først varslet, men blir det tidligst lørdag når arbeidene på stedet er avsluttet. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

Riksvei 7 forbi Krøderen åpnet igjen

Riksvei 7 åpnet igjen fredag kveld forbi stedet der et ras tok med seg deler av veien ut i innsjøen Krøderen i Buskerud tidligere i uken. Bergensbanen er fortsatt stengt forbi rasstedet.

– Det var litt fram og tilbake før vi kunne åpne veien. Vi måtte undersøke om det var mer masse som kunne skli ut før vi åpnet riksveien, sier Leif Christensen ved Vegtrafikksentralen region sør til Bergens Tidende.

Tidligere på kvelden ble det opplyst at veien ikke kunne åpne før Jernbaneverket var ferdig med sitt arbeid på stedet. Forklaringen var at grunnen ved jernbanesporet er så ustabil at det er fare for nye ras over veien så lenge arbeidet pågikk.

Jernbaneverkets siste prognose er at veien kan åpne igjen lørdag morgen kl. 8.

Riksvei 7 ble stengt etter et ras ved Lindelien i Flå kommune. Det opp mot 60 meter brede jordraset dro med seg store deler av veien ut i innsjøen Krøderen.