Illustrasjon: Nordic Office of Architecture

Norconsult prosjekterer totalteknisk entreprise på LHL-sykehuset

Norconsult er hyret inn av teknisk entreprenør GK Norge for stå for prosjektering av den totaltekniske entreprisen ved det nye sykehuset for hjerte- og lungesyke på Gardermoen.

Det skriver Norconsult i en pressemelding onsdag.

Prosjektet utgjør, ifølge pressemeldingen, GK Norges største totaltekniske entreprise, og GK skal på oppdrag fra HENT levere fagene ventilasjon, byggautomasjon, rør, kulde og elektro.

Sykehuset blir på rundt 28.500 kvadratmeter, og prosjektet har en kostnadsramme på over 1 milliard kroner. Bygningsmassen fordeles på de fire byggene sengepost, pasienthotell, produksjonsbygg og kontorbygg. Sykehuset bygges med ambisjoner om energimerke A.

– Dette er et meget spennende og prestisjefylt prosjekt, og tildelingen viser igjen at Norconsult sin tverrfaglige kompetanse innenfor Sykehus- og helsebygg veier tungt. Fagmiljøet i Sandvika begynner å bli stort, og vi har svært mange dyktige medarbeidere. Å bli del av dette prosjektet er i tråd med våre mål og vår satsning innenfor Sykehus og institusjonsbygg for fagmiljøet i Sandvika. Vi vinner frem i sterk konkurranse med andre konkurrenter, og det er vi svært godt fornøyd med, uttaler Klaus Andreassen, Seksjonsleder Helsebygg Elektro, og Kåre Kallmyr, Seksjonsleder Sykehus og Renrom.