Omtrent slik blir fremtidens Ensjø seende ut. Illustrasjon: Diiz

Se nye, moderne Ensjø

En gammel drabantbydel skal bli et moderne, urbant og grønt byrom i Oslo.

Det skriver Aftenpostens hovedstadsmagasin osloby.no.

Ensjø skal innen 2030 skal ha inntil 7.000 boliger. Bygging i den voksende bydelene er i gang for fullt, og nå kommer planene for nytt bydelssentrum.

Byrådet anbefaler Plan- og bygningsetatens forslag, som legger opp til to høyhus på henholdsvis 48 og 49,3 meter, noe som tilsvarer 14 etasjer. Det er tre etasjer lavere enn utbyggers forslag, som ville at de høyeste byggene skulle ha 17 etasjer, skriver osloby.no.

– 17 etasjer blir å sprenge skalaen, så det droppet vi. Men 14 etasjer går bra med tanke på lysforholdene. Det viktige er at vi har bygget ny T-banestasjon på Ensjø. Vi ønsker at sentrum på Ensjø skal ha tett bystruktur. Sentrum skal ha nok mennesker til å ha butikker, kafeer, kino, utekafeer og hotell. Vi ønsker at det skal være nok mennesker som benytter seg av tilbudene. Så her skal det være tettere, sier byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen.

Ensjø Torg. Illustrasjon: Torstein Ramberg arkitektur

Planforslaget byrådet anbefaler, legger opp til 625 boliger i bydelens nye sentrum, Ensjø Torg, som knyttes tett opp til den planlagte nye T-banestasjonen på Ensjø. I hovedsak skal byggene være fra seks til åtte etasjer. Høydene trappes opp til bygg med åtte til 12 etasjer vestover i området, heter det i artikkelen.

Over T-banen er det lagt opp til et grønt lokk med et 400 kvadratmeter stort vannspeil og muligheter til uteservering. Det skal også bygges gang- og sykkelbru over T-banen, fra Ensjø til Kampen.