Tangen videregående skole i Kristiansand. Arkivfoto

Monterte feil vindu - må skifte ut 420 ruter

Den danske fasadeentreprenøren Eiler Thomsen Alufacader må i sommer bytte ut 420 glassruter på Tangen videregående skole i Kristiansand.

Det skriver Fædrelandsvennen onsdag.

Høsten 2012 raste de første glassrutene ut av fasaden på Tangen videregående skole. Platene, som veier opptil 100 kilo, har blitt påvist i en uavhengig rapport å ha vært «underdimensjonert både for spenninger fra vindlaster og lokalt innfestingspunktene, og innfestingene er mangelfullt prosjektert og utført».

420 av de i alt 553 glassplatene i fasaden skiftes i disse dager ut før skolen åpner igjen i august. Prislappen kommer på rundt 18 millioner kroner, heter det i artikkelen.

Forliket mellom Vest-Agder fylkeskommune og rådgivere og entreprenør på prosjektet kom tidligere i år, etter rettsmegling. De tre selskapene som har tegnet, prosjektert og montert fasaden er stevnet, men også fylkeskommunen må betale for fasadefiaskoen.

– Vi følte det riktig at også vi som byggherre bidro med vårt for å finne en løsning. Alle parter var passe misfornøyde med sine økonomiske bidrag, men fornøyde med å ha funnet en løsning på det som var et stort problem, sier leder for bygg- og innkjøpsenheten i Vest-Agder fylkeskommune, Roald Torkelsen, til Fædrelandsvennen.