Illustrasjonsfoto.

Norske Skog stenger dørene i Tyskland

Styret i Norske Skog har vedtatt å stenge papirfabrikken ved Walsum i Duisburg i Tyskland. 291 ansatte blir berørt av beslutningen.

Fabrikken har en årlig produksjonskapasitet på 205.000 tonn lett bestrøket papir. Hittil i år har kontantstrømmen ved Walsum vært negativ med inntil 10 millioner kroner i tap per måned.

– Dette er en trend som sannsynligvis ikke kan reverseres på grunn av en ufordelaktig kostnadsposisjon. Det har de siste årene vært gjennomført en rekke forbedringstiltak på energi- og råvaresiden, bemanningsreduksjoner og arbeidskapitalreduserende tiltak uten at fabrikken har oppnådd lønnsomhet, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt.

I desember 2013 stengte Norske Skog den ene av de to papirmaskinene ved fabrikken. Ombudstvedt sier de ansatte har lagt ned et betydelig arbeid for å forbedre virksomheten ved den gjenværende papirmaskinen, men uten å lykkes med å få virksomheten til å gå i pluss.

– På tross av solid innsats fra de ansatte, taper Walsum penger. Gitt den utfordrende markedssituasjonen, og fabrikkens høye kostnader sammenlignet med konkurrentene, er det svært vanskelig å se for seg lønnsom drift, sier Ombudstvedt.