Skogbrann i Aust-Agder under kontroll

Brannvesenet, med hjelp fra Sivilforsvaret og et brannslukningshelikopter, har fått kontroll på skogbrannen i Birkenes i Aust-Agder.

Flammene spredde seg til et område på om lag 1.000 dekar før brannvesenet ved 21-tiden fikk kontroll, skriver Fædrelandsvennen.

Rundt 30 brannmenn deltok torsdag kveld i slukningsarbeidet. I tillegg har ni personer fra Sivilforsvaret og et brannslukningshelikopter kjempet mot flammene.

– Vi regner med at det blir vindstille i natt. Begynner det å blåse igjen i morgen tidlig, kan dette komplisere etterslukningsarbeidet. Vi er derfor spent på morgendagen, sa vakthavende brannsjef Eddie Hoel til NTB ved 20.30-tiden.

Ifølge politiet oppsto brannen som følge av at to personer torsdag ettermiddag tente bål i skogen, et bål de raskt mistet kontrollen over da flammene spredde seg til kratt i nærheten.

– De to prøvde å slukke brannen, men måtte gi opp. De ble sent til legevakten for en sjekk for røykskader, forteller operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til NTB.

Hyttefeltet Ramselia ligger i nærheten av brannområdet, men ingen hytter har gått tapt. Politiet fikk melding om brannen klokka 13.36.