Synkehull i Drammen

To trær forsvant halvannen meter ned i bakken da et synkehull plutselig åpenbarte seg utenfor inngangen til BI på Grønland i Drammen torsdag kveld.

Synkehullet utenfor bygget Papirbredden, som blant annet er tilholdssted for Handelshøyskolen BI og Høgskolen i Buskerud og Vestfold, var på fem ganger fem meter. Dybden anslås til å være halvannen meter ettersom to trær på stedet havnet én og en halv meter ned i bakken.

Det var politiet selv som oppdaget synkehullet da en politibil kjørte forbi stedet like før klokken 22.30, skriver Drammens Tidende.

Et øyenvitne opplyser til lokalavisen at grunnen raste sammen, mens avisens egen reporter omtalte hullet som flere meter dypt.

– Det ser ut som et stort gjørmebasseng, og er flere meter dypt. Det skvulper i denne kulpen, skriver avisen.

Nødetatene opprettet først store sikkerhetssperringer, men innsnevret senere på kvelden størrelsen. Politiet holder vakt på stedet til fredag, da blant annet en geolog skal vurdere hullets tilstand.

Søndre Buskerud politidistrikts operasjonsleder Trond Egil Groth opplyser til VG at Drammenselva er like i nærheten og at det kan være vann derfra som pipler opp i hullet, men at det er for tidlig å si noe om hva som har skjedd.

Ifølge politiet er det en brønn som ligger 90 meter under bakken på stedet, og det går også en morene i området. Dette kan ha skapt hullet, mener politiet.