UCO vil være et miljøforbilde

UCO har tatt mål av seg til å være et miljøforbilde i utleiebransjen, og det preger standen på Vei og Anlegg.

Hanne Fjeldstad og Rune Vilhelmsen i UCO er fornøyd med kundenes respons på miljøsatsingen.

UCO forteller at de for et halvt år siden satt i gang et internt prosjekt hvor de kom frem til et mål om å være et miljøforbilde i bransjen. De har blant annet laget egne kriterier til avdelingene som må oppfylles for at de skal kunne kalle seggrønne, blant annet med BREEAM-kriteriene som ledesnor.

- Når vi satser på miljø feier vi også for egen dør. Vi er en stor aktør i en bransje som innebærer en betydelig belastning på miljøet. Da er det naturlig at vi tar ansvar, forteller Hanne Fjeldstad i UCO til Byggeindustrien.

På messen har de blant annet med seg en elektrisk gravemaskin og andre produkter fra Wacker Neuson. I tillegg viser de frem de såkalte TEK10-brakkene sine, som har balansert ventilasjon, riktig tykkelse på isolasjon, varmegjenvinning og styring av lys. De legger heller ikke skjul på at de ønsker å bidra med mer enn bare produkter.

- Hvis vi er med i prosjekt kan vi bidra med mange gode løsninger. En komplett løsning som ikke bare er et produkt. Hvis vi kan tilby både produkter og tjenester som for eksempel gjør at kunden kan oppnå BREEAM-poeng, så tror vi det vil føre til større fokus på tjenestene våre, sier UCO-markedssjef Rune Vilhelmsen.

Eksempler på tjenestene de kan tilby er miljømålinger og samkjøring. En gang i uka tilbyr UCO samkjøring, slik at de som planlegger godt kan spare antall transporter.

- Hvordan har blir miljøbudskapet tatt i mot av kundene deres?

- Vi opplever at de tar imot miljøproduktene på god måte, og ønsker at så mange som mulig skal få prøvd dem ut. For eksempel er det nesten ingen som har sittet i TEK10-brakkene som vil ha noe annet etterpå, smiler Fjeldstad og Vilhelmsen.