De ansatte på Brødrene Dahls lager på Langhus trives på jobben.

Høy trivssel hos Brødrene Dahl

VVS-grossisten Brødrene Dahl har hatt stort fokus på oppfølging av medarbeidere, og ifølge TNS Gallup er de dermed blant de 10 prosent beste bedriftene i Norge med tanke på trivsel.

- Det er utrolig motiverende å lese resultatene fra internundersøkelsen om trivsel, sier Bente Bay, HR-direktør i Brødrene Dahl.

– Ved siste måling lå trivselsindeksen for Brødrene Dahl på 80 indekspoeng, mens snittet for Norge var og er på rundt 60 poeng. Indeksen ligger således blant de 10 prosent beste i landet, uttaler Harald Djupvik, direktør i TNS Gallup.

– Med 1100 medarbeidere fordelt på 54 avdelinger over hele Norge er det viktig å ha tydelige rutiner og grundige prosesser for oppfølging. Vi har lagt mye arbeid i systemer som fanger opp avvik, og har et mål om raskt å være på banen med tiltak der det er nødvendig, forklarer Bente Bay.

– Det blir ført nøyaktig oversikt over fravær slik at ansvarlige ledere vet når det er behov for tiltak.

Vi skal ta vare på hverandre, også i utfordrende tider. Det er ideologien i personalpolitikken i Brødrene Dahl, og det har vist seg å gi godt arbeidsklima og stabile ansatte. Den siste internundersøkelsen, utført av TNS Gallup, viser enda bedre trivselstall enn tidligere.

– De fleste av våre ansatte har lang fartstid i Brødrene Dahl, og noen tilbringer faktisk hele sitt yrkesaktive liv hos oss. Vi er veldig åpne for å løfte gode medarbeidere opp og frem, for eksempel har vi i dag en regionssjef som startet karrieren på lageret, sier Bay.

HR-direktøren mener det er viktig at ansatte føler seg ivaretatt. Konjunkturer og svingninger i markedet kan raskt medføre usikkerhet.

– Under finanskrisen justerte vi i kostnader andre steder enn i de menneskelige ressursene, og unngikk nedbemanning. På den måten oppnår vi intern trygghet, og vi får et gjensidig lojalitetsforhold mellom medarbeidere og bedriften, forklarer Bay.

Brødrene Dahl har fire dedikerte fagpersoner i HR-avdelingen, der den enkelte har ansvar for henholdsvis sykefravær, HMS og personal. Bay holder overordnet kontroll, og ivaretar og motiverer til at det konstant holdes fokus på arbeidsforholdene i alle ledd.