bSN BIM Guiden: Klare bestillinger, bedre leveranser!

StedOslo, Norge
ArrangørNBEF og buildingSMART Norge Byggherreforum
Fra10.03.2015
Til10.03.2015
TidspunktTirsdag kl 8.00 - 10.00

Forståelse for hva BIM kan brukes til er økende blant byggherrer, og bevisstheten om at uklare krav til BIM-leveransen kan bli dyrt og lite produktivt for alle involvert i prosjektet.

I januar arrangerte NBEF møtet «BIM for byggeiere – nye verktøy, bedre leveranser», der vi fikk presentert status for arbeidet med bSN Guiden. Statlige byggherrer har gjennom et felles «joint statement» har stilt krav til at alle digitale leveranser fra BAE-næringen skal være på åpne buildingSMART-standarder fra 01.07.16. Dette stiller krav til omstillinger og kompetansebygging både for leverandører og byggeiere. Et viktig element i dette arbeidet er å sikre entydige krav og gode verktøy for spesifisering av (BIM)leveransene.

buildingSMART Norge BIM Guiden er nå under uttesting, og planen er lansering 18. mars 2015. Den vil gi byggeier (tiltakshaver) en mulighet til å angi riktig ambisjonsnivå for BIM, hente ut relevante kravsett og fordele dette på roller i prosjektet. Forutsetningen for at dette verktøyet skal tas i bruk og bli et godt alternativ til ulike varianter (proprietære) guider og prosessverktøy er at alle aktørene ser nytteverdien og fleksibiliteten dette vil gi. bSN Byggherreforum er sterkt til stede og har invitert representanter fra de ulike ekspertgruppene i AIN, RIF og EBA til å komme med sine synspunkter på løsningen.

Den offisielle høringsfristen for bSN Guiden er satt til 11. mars. Vi håper at du som er involvert i BIM-prosjekter eller ønsker å bli oppdatert om status møter opp og kommer med dine synspunkter!

• buildingSMART Norge (bSN) lanserer BIM Guiden 18.03: - Nå har du sjansen til å bidra til at dette blir nyttig for alle!

• Hvordan kan byggherren sikre BIM-krav i prosjektet som ivaretar egne mål, kost/nytte og riktig ambisjonsnivå?

• Hva sier rådgiverne (RIF), arkitektene (AIN), de utførende (EBA) til et slikt felles verktøy for åpenBIM?

Møtet er gratis for alle, men du må melde deg på innen fristen for å sikres adgang.

Påmeldingsfrist: 6. mars

Program

Påmelding fysisk møte

Påmelding webinar