Illustrasjonsfoto.

GK Elektro kjøper Økern Elektriske

Det er inngått avtale om at GK Elektro AS overtar 100 % av aksjene i Økern Elektriske AS.

De ansatte i Økern Elektriske AS ble informert om overtagelsen fredag 16. januar. Ifølge Proff.no omsatte bedriften, som har 29 ansatte, for i underkant av 35 millioner kroner i 2013.

Tidligere eier Trond Hansson, som etablerte Økern Elektriske AS for over 35 år siden, informerte sammen med GK sin ledelse om prosessen.

- GK sin overtagelse av Økern Elektriske AS vil være en god løsning for alle ansatte med tanke på videre faglig utvikling av bedriften. Jeg er trygg på at GK vil videreføre bedriften på en god måte, uttalte Hansson, som ble takket av de ansatte og ønsket alle lykke til videre.

Økern Elektriske leverer alle typer nyinstallasjon og servicetjenester innen faget, blant annet el-installasjon, adgangskontroll, brannalarm, ITV-systemer, spredenett - telefon, data og antenne og internkontroll. Selskapet har i dag nærmere 30 ansatte.

- Oppkjøpet er et ledd i en langsiktig strategi for konsernet, og er med og danner en grunnmur for videre ekspansjon innen elektrofaget i Norge, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad.

Med overtagelsen er GK Elektro AS nå etablert i Bergen, Trondheim og Oslo. GK Elektro AS har ambisjoner om å bli en ledende elektroleverandør i Norge.

- Økern Elektriske AS er en solid og faglig sterk bedrift, og besitter ressurser som vil passe perfekt inn i GK sitt tekniske fagmiljø. GK har fra før et bredt nettverk av samarbeidspartnere innen elektrofaget på Østlandet. Disse samarbeidspartnere vil fortsatt være viktige leverandører til GK, men med dette oppkjøpet har vi i større grad mulighet til å styre utviklingen av tekniske løsninger og konsepter som er tilpasset de øvrige tekniske fag som Rør, Kulde, Ventilasjon, Byggautomasjon og Energi, uttaler Adm. Direktør Even Leira i GK Elektro AS.

Økern Elektriske AS fortsetter driften under samme navn.