- Med eierskapet i Romerike Svakstrøm styrker Firesafe sin posisjon som en totalleverandør innen brannsikring, sier administrerende direktør i Firesafe, Morten Ameln.

Firesafe kjøper 35 prosent av Romerike Svakstrøm

Brannsikringsselskapet Firesafe fortsetter veksten. Selskapet har inngått en avtale om kjøp av 35 prosent av aksjene i Romerike Svakstrøm AS.

- Med eierskapet i Romerike Svakstrøm styrker Firesafe sin posisjon som en totalleverandør innen brannsikring. Vi kan nå tilby installasjon, service og kontroll av brannalarm og nødlys til våre kunder, sier administrerende direktør i Firesafe, Morten Ameln.

Firesafe omsatte i 2014 for nærmere 500 millioner kroner. I løpet av året vokste selskapets omsetning med over 100 millioner kroner.

– I hovedsak er veksten organisk. Kun 10 prosent er kjøpt omsetning, understreker Ameln.

I løpet av våren 2015 skal Romerike Svakstrøm flytte inn i Firesafe sine lokaler. Selskapene samarbeider allerede på flere områder, som på prosjekter innen brannteknisk oppgradering av bygårder og installasjon av Inergen slokkesystemer. Med kjøpet av aksjene i Romerike Svakstrøm ser Ameln økte muligheter for samarbeid fremover.

– Kjøpet av aksjene vil uten tvil utløse synergieffekter, sier Ameln.

Romerike Svakstrøm omsatte i 2014 for 22 millioner kroner og hadde 13 ansatte. Selskapet har 550 serviceavtaler og har hatt en omsetningsvekst på nesten 175 prosent siden 2010.

Firesafe kjøper aksjene av Ketil Ellefsen. Han er daglig leder i Romerike Svakstrøm og vil eie de resterende 65 prosent av selskapet. Firesafe har i henhold til avtale mulighet til å kjøpe resten av aksjene etter 2017.

Overtagelse av aksjene skjer i februar 2015. Ellefsen mener det økte samarbeidet er positivt for selskapet.

– Firesafe er landets fremste aktør innen brannsikring. Romerike Svakstrøm ser frem til et tettetere samarbeid, sier Ellefsen.