Tømmertog skapte togkaoset på Oslo S

Det var et feillastet tømmertog som torsdag slo inni et signallys i Oslo og forårsaket jordfeilen på signalanlegget ved Oslo S. Feilen lammet togtrafikken i flere timer.

Feilen på signalanlegget ble utbedret natt til fredag, og de aller fleste togene til og fra Oslo S gikk som planlagt fra morgenen av, selv om passasjerene måtte tåle enkelte forsinkelser og innstillinger. Togtrafikken forbi Oslo S var stanset i seks og en halv time fra torsdag ettermiddag.

– En jordfeil på signalanlegget på Østfoldbanen ble reparert natt til fredag, og trafikken på alle linjer skal nå gå som normalt, opplyser Jernbaneverket fredag morgen ved 5.30-tiden.

Jordingsfeilene kan blant annet skyldes kortslutning eller overløp i det elektriske anlegget som følge av fuktighet. I tillegg til å påvirke signalanlegget, kan jordingsfeil gi brann- og berøringsfare.

Ifølge Aftenposten skyldtes jordfeilen denne gang et feillastet tømmertog som slo oppi og skadd et signallys på Loenga.

– Sannsynligvis er det en tømmerstokk som har slått borti signalet. Der har det oppstått en jordingsfeil, og den feilen i det signalet har satt hele signalanlegget i rødt. En liten tue har rett og slett veltet et stort lass. Og det å finne slike feil er en omfattende jobb, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket.