Køkaos på Oslo S etter busstrøbbel

Buss for tog ble en dårlig opplevelse for pendlere som skulle reise fra Oslo S på Østfoldbanen mandag. Kaoset er ventet å fortsette i tre dager.

VG melder at køene, som var rundt åtte meter i bredden, strakte seg flere hundre meter gjennom Oslo S. Kritikken hagler mot NSB for organiseringen av den alternative transporten.

Pressevakt Håkon Myhre i NSB forklarer at køkaoset henger sammen med begrensninger i veisystemet rundt stasjonen, og at køen ikke ville gått raskere unna dersom NSB hadde satt inn flere busser.

Problemstedet er det faste busstoppet ved spor 19.

– Vi har snakket med Statens vegvesen for å flytte busstoppet til et annet sted i gangbar avstand fra Oslo S, men de neste tre dagene vil det bli slike køer, sier Myhre.

Han legger til at det er særlig i rushtrafikken mellom klokken 14.30 og 17 at køene vil være lengst. Myhre mener reisende må belage seg på en times venting og anbefaler folk å være ute i god tid de neste dagene.

Styreformann i Pendlerforeningen i Follo og Østfold (PIFØ), Willy Frantzen, stiller seg kritisk til de lange ventetidene.

– De fleste pendlere er innstilt på at det vil være noen problemer når buss skal erstatte tog. Det er derimot vanskelig å akseptere at myndighetene setter i gang veiutredning utenfor Oslo S som hindrer trafikken, samtidig som man stopper alle togene, sier han.