Per Morten Lund og leder i samferdselsutvalget i Oppland fylkeskommune, Reidun Gravdahl, holder snora for ordfører Knut Lehre i Gran. Foto: Statens vegvesen

Lygnabakkene er blitt slakere

Tirsdag 1. juli ble nye rv. 4 på Lygna sør i Gran på Hadeland offisielt åpnet av ordfører Knut Lehre i Gran kommune.

Regionvegsjef Per Morten Lund i Statens vegvesen og lederen i Oppland fylkeskommunes komité for samferdsel, Reidun Gravdahl, holdt snora for ordføreren.

Knut Lehre understreket at rv. 4 og Gjøvikbanen alltid har hatt stor betydning for befolkningsstrukturen på Hadeland. Han la vekt på at den nye vegen er blitt mer trafikksikker, noe som kan føre til at færre menneskelige lidelser pga. trafikkulykker. Vegen har også fått betydelig bedre framkommelighet.

- Lygnabakkene har vært et kjent begrep blant lastebilsjåfører, sa Lehre i sin tale ved åpningen. – Vi vet at bare fra industriparken på Raufoss går det 10 000 vogntog over Lygna i løpet av et år. For mange vogntogsjåfører har denne strekningen vært et mareritt på vinterstid.

Gran-ordføreren og flere av de øvrige gjestene på åpningen la vekt på at utbygging av rv. 4 helt inn til Oslo er viktig for at arbeidsmarkedet og næringslivet på Hadeland og resten av Vestoppland skal fungere godt nå og i framtida. Regionvegsjef Per Morten Lund kunne love ordføreren at opprusting av rv. 4 er et arbeid som fortsetter flere år framover på opplandssida av fylkesgrensa. Han håper at hadelendingene kan leve med de ulempene som bygginga medfører i disse årene.