Direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

7 av 10 virksomheter bryter regelverket

Miljødirektoratet og fylkesmannen kontrollerte 1.444 virksomheter i 2013. Hele sju av ti tilsyn avdekket brudd på regelverket, mens det ble avdekket alvorlige brudd hos 63 virksomheter.

Sju ble politianmeldt og to var så graverende at virksomhetene måtte stenge.

Miljødirektoratet og fylkesmannen kontrollerer at industribedrifter, importører, eksportører, forhandlere og avfallsvirksomheter oppfyller kravene i forurensnings-, produktkontroll- og klimakvoteloven.

– Det er viktig at de følger regelverket slik at vi unngår helse- og miljøskade, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet i en pressemelding.

I 2013 avdekket vi alvorlige brudd på regelverket i 63 av de 1444 virksomhetene vi førte tilsyn med. Sju av sakene ble politianmeldt. Disse er fortsatt under etterforskning hos politiet.

De fleste av fjorårets tilsyn ble gjennomført i landbasert industri, 1138 til sammen. Herble det avdekket flest brudd på internkontrollforskriften.

Den sier at virksomheten skal kartlegge farer og problemer, vurdere risiko og utarbeide planer og tiltak som skal redusere risikoforholdene.