Barrierebryter for innovativ isolasjon

Norconsult har erfart at prosjekterende og utførende i byggenæringen kjenner for lite til nye isolasjonsprodukter og innbyr til halvdagsseminar.

Pål Kjetil Eian

– Gode kunnskaper om materialer og produkter er nyttig for de som prosjekterer og oppfører bygninger. Vi ønsker å formidle informasjon om materialer og produkter som bransjen kjenner relativt dårlig. At situasjonen er slik for eksempelvis isolasjonsprodukter, kan vi påstå ut fra erfaringer fra et større antall byggeprosjekter hvor vi er involvert som rådgivere, opplyser leder for seksjon bygningsfysikk i Norconsult, Pål Kjetil Eian som er initiativtaker til seminaret.

Spennende produkter

17. juni klokken 12 ved Norconsults hovedkontoret i Sandvika vil det utover ettermiddagen bli presentert seks spennende produkter som representerer innovative isolasjonsmaterialer og løsninger for solavskjerming. De fremmøtte vil få kunnskap om aerogel fra Aerogel Norge, vakuumisolasjonspaneler fra Porextherm, skumglassisolasjon fra Foamglas, REDAir Flexsystem fra Rockwool, Trefiberisolasjon fra Hunton, elektrokromatisk glass fra Saint Gobain og integrert solavskjerming fra Microshade.

Barrierebryter

– Seminaret kan bidra til å bryte ned de barrierene som hindrer arkitekter og entreprenører til å ta i bruk nye materialer. Her vil det være mulig å komme direkte i kontakt med dem som har best kunnskap om produktet. Håpet er at økt kunnskap om nye produkter kan bidra til å endre måten vi bygger på, fremholder Eian.

Rett fra kilden

Han opplyser at det ikke er første gang Norconsult arrangerer fagseminarer. Men det nye er at materialprodusenter og leverandører selv står for presentasjonen slik at faktainformasjonen kommer direkte fra kilden. Derfor vil det være mulighet for å stille spørsmål direkte til dem som sitter med kunnskap om egnede bruksområder, gode tekniske løsninger og utfordringer ved bruk av nye materialer.

– Dersom seminaret blir en suksess, er planen å invitere til flere samlinger hvor oppmerksomheten vil bli rettet mot andre materialer og løsninger som kan bidra til å skape morgendagens energieffektive bygg, avslutter Eian.