Trym Bolig kjøper Maja Eiendom Holding

Trym Bolig inngikk onsdag avtale om kjøpe Maja Eiendom Holding – som eier Maja Eiendom og Teknobygg Anlegg.

- Bakgrunnen for salget er ganske enkel. Dette er i prinsippet et generasjonsskifte. Det har sammenheng med at jeg er 68 år, og i hvert fall har oppnådd en viss alder. Den andre eieren er langtidssykemeldt, og ikke aktiv i systemet, så tidspunktet var så absolutt til stede, sier Jan Erik Steen til Byggeindustrien. Han eier Maja Eiendom Holding sammen med Ola Sirnes.

Holding-, eiendom- og entreprenørseskapet har til sammen 185 ansatte, og avtlen vil tre i kraft 1. august. I en pressemelding skriver de at selskapet nå har lagt bak seg en tid med utfordringer, og igjen er et sunt og lønnsomt konsern.

I Trym Bolig føler de at de har funnet en god eier. – Vi har vært en industriell eier. Når vi skulle gjøre dette var vi opptatt å finne en ny eier med lignende virksomhet og geografisk plassering. Vi mener vi har funnet og fått på plass den beste løsningen vi kunne, sier Steen.

Teknobygg Anlegg AS og Maja Eiendom AS vil fortsatt være 100% eid av Maja Eiendom Holding AS. Adm.dir. Per Inge Henriksen vil fortsette å lede Teknobygg Anlegg AS, og adm. dir. Stein Eriksen vil fortsette å lede Maja Eiendom AS.

– En foregangsvirksomhet i bransjen, som fikk en brutal knekk for et par år siden. Maja Eiendom kommer til å komplimentere Trym Bolig, og omvendt. Vi vil plukke ut det beste fra begge parter, og skape et topp produkt, sier en av de nye eierne Karl-Johan Kopreitan til Adresseavisen.

Utover høsten vil det bli avklart hvordan Trym Bolig AS og Maja Eiendom AS vil samarbeide om å utvikle nye spennende prosjekter. Denne aksjeoverdragelsen vil gjøre de samlede kreftene til Maja Eiendom AS og Trym Bolig AS vesentlig større, og åpne for muligheter som selskapene hver for seg var for små for. For Teknobygg Anlegg AS ser begge parter stort potensiale framover med de store anleggsutbyggingene både innen vei, flyplasser og feltutbygginger som er planlagt.