- Jeg har vektlagt kommunens ønsker og har tillit til at de vil finne gode løsninger, og sikre naturmangfoldet ut fra den kunnskapen som nå foreligger, sier Jan Tore Sanner.

Tønsberg kommune får beholde byggeområde til industri

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har kommet til at det ikke er nødvendig å gjøre endringer i reguleringsplan for Slagen energipark i Tønsberg kommune

Jeg har nå informert Tønsberg kommune om at den får beholde byggeområdet i Slagen energipark til industri, slik kommunen har ønsket, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

I brev 16.mai 2013 ba Miljøverndepartementet om uttalelse fra kommunen til forslag om å ta ut industriområder i planen, ut fra hensynet til viktig naturmangfold i området. Kommunen uttalte seg imot forslaget.

Saken har blitt bedre opplyst gjennom kommunens behandling. Kommunal- og moderniseringsdepartementet mener at det derfor ikke er grunnlag for å ta ut industriområdene i den vedtatte reguleringsplanen. Det er krav om detaljregulering før det kan bygges i området. I dette planarbeidet må kommunen vurdere om det er behov for å regulere inn buffersoner og gi reguleringsbestemmelser av hensyn til naturmangfoldet.

- Jeg har vektlagt kommunens ønsker og har tillit til at de vil finne gode løsninger, og sikre naturmangfoldet ut fra den kunnskapen som nå foreligger, sier Sanner.

Kommunal- og moderniseringsdepartementets vedtak