Arkivfoto

Fortsetter Øya-samarbeid

Hjellnes Consult og Øyafestivalen har blitt enige om å fortsette samarbeidet knyttet til planlegging og kvalitetssikring av festivalen, som i år skal arrangeres i Tøyenparken.

Rådgiverselskapet inngikk en treårig samarbeidsavtale med Øyafestivalen i 2011, og nå har partene inngått en ny treårig avtale. Dermed blir Hjellnes Consult festivalrådgivere fram til 2016. I år er rådgivertjenester ekstra relevant siden et nytt festivalområde skal utvikles.

– Vi ønsker å være med på å gjøre festivalen mest mulig profesjonell og velfungerende. Mye skal på plass – alt fra hvor scener, toaletter og handlegater skal være til strøm, vann og avløp, sier Roar Smelhus i Hjellnes Consult.
Det betyr at Hjellnes Consult bistår med et bredt spekter av sine tjenester innen VVS, elektro, bygg, byggeledelse, brann, vann og avløp, akustikk, landskap, enøk og miljø.

- Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Hjellnes Consult. De bringer nødvendig kompetanse inn i vår planlegging og gjennomføring, og har hatt en viktig rådgivingsfunksjon i arbeidet med å flytte festivalen til Tøyenparken. I tillegg er det godt å samarbeide med en bedrift med så genuin musikk- og festivalinteresse som Hjellnes Consult, sier Jonas Prangerød i Øya-festivalen.

Startet i fjor

– Særlig akustikk og logistikk er viktig for en musikkfestival. Vi må sikre at publikum får gode opplevelser på de ulike scenene, og området må tilrettelegges for å håndtere et stort antall besøkende, poengterer Smelhus. De siste tre årene har Øyafestivalen hatt om lag 85000 besøkende. Under fjorårets festival startet planlegging av det nye festivalområdet; da inviterte Hjellnes Consult publikum til å komme med forslag.

– Vi har tatt med oss flere av disse ideene videre, opplyser Smelhus.

Trekkplaster

Gjennom avtalen forplikter Hjellnes seg til å levere rådgivertjenester, og blir til gjengjeld en del av festivalens partnerportefølje med de rettigheter det gir.

– Hos oss er det stor interesse internt for å bidra i arbeidet, forteller Smelhus. Han legger til at mange ansatte er musikkinteresserte, og festivalen er en fin mulighet til å gjøre noe sammen utenom jobb også.

– Samarbeidet med Øya er også noe potensielle ansatte legger merke til. Det sier noe om hvordan vi er som bedrift, og det vekker interesse hos både nyutdannede og erfarne ingeniører, fastslår Smelhus.