– Dette er et godt resultat som gir et viktig bidrag til å komme i mål med de myndighetspålagte kapitalkravene, sier konsernsjef Rune Bjerke. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)

DNB øker resultatet med 2,3 milliarder

DNBs resultat i første kvartal var 7,3 milliarder kroner. Det er en økning på 2,3 milliarder kroner fra samme kvartal i fjor.

Fakta om DNBs kvartalsresultat

Nøkkeltall fra DNBs resultatregnskap for første kvartal 2014. Tall fra første kvartal 2013 i parentes.

* Driftsinntekter: 12.569 millioner kroner (10.539 millioner kroner)

* Driftsresultat: 7.377 millioner kroner (5.054 millioner kroner)

* Resultat før skatt: 7.297 millioner kroner (4.321 millioner kroner)

– Dette er et godt resultat som gir et viktig bidrag til å komme i mål med de myndighetspålagte kapitalkravene, sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding.

Økte renteinntekter

913 millioner kroner av resultatet skyldes en verdijustering av DNBs eierandel i betalingsselskapet Nets. DNB har inngått en avtale om å selge sin andel i selskapet i andre kvartal.

I tillegg skyldes det gode resultatet økte renteinntekter og lave tap, ifølge selskapet. Renteinntektene gikk opp fra 6,8 milliarder kroner i første kvartal 2013 til 7,7 milliarder kroner.

– De lave tapene dette kvartalet viser at det er en positiv økonomisk utvikling i Norge og internasjonalt, og at vi lykkes godt med å drive solid bankhåndverk. En positiv utvikling i shippingmarkedet og meget lave tap i personmarkedet er også viktig for oss, sier Bjerke.

Slår forventningene

Kvartalsresultatet er bedre enn hva mange analytikere hadde spådd. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans var ventet at DNB ville levere et resultat på 6,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet ble altså 1 milliard kroner mer enn dette.

Ti eksperter som Wall Street Journal spurte i forkant av tallene hadde imidlertid enda høyere forventninger til banken. Samlet spådde de et driftsresultat på 7,8 milliarder kroner, altså 500 millioner kroner mer enn DNB leverte, skriver E24.