Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Regjeringen vil bedre konkurransen i finansmarkedet

Finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår flere tiltak for å skjerpe konkurransen mellom bankene når finansmarkedsmeldingen legges fram i Stortinget fredag.

Et såkalt konkurranseforum for finansnæringen og en gransking av koblingen mellom banker og kredittforetak er blant tiltakene, melder TV 2. I tillegg vil Jensen kreve at bankene lenker til Finansportalen og at kunder skal få overføre bankgironummer mellom banker.

Blant tiltakene som skal tvinge bankene til å gjøre det lettere for kundene å bytte bank, er også et krav om at når kunder forlater en bank, skal banken sørge for at kunden får med seg alle ordninger og avtaler til den nye banken uten å gjøre noe selv, ifølge NRK.

– Bankmarkedet fungerer godt på mange måter, men det som ikke fungerer godt nok, er konkurransen mellom bankene, sier Jensen til TV 2.

Forbrukerrådet mener det er på høy tid at det gjøres grep for å fremme konkurransen mellom bankene i Norge.

– Vi har sett at forbrukerne har fått mesteparten av regningen for at bankene skulle bli mer solide. Det mener vi er et tegn på at konkurransen er for liten, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.