Slik blir Statoils nye Harstad-kontor. Illustrasjon: Rift AS for A3 Arkitektkontor og SJ Arkitekter.

A3 og SJ skal tegne Statoils Harstad‐kontor

SJ arkitekter gikk i samarbeid med A3 arkitekter av med seieren i konkurransen om Statoils nye kontor i Harstad.

Oppdragsgiver er Kaarbø Eiendom ANS.

Oljeselskapet har valgt å la sin nordområdesatsing ha sitt utspring i en gammel industritomt i sjøkanten, sentralt i Harstad. Signalbygget skal etter planen være 11.000 m2 stort, huse 600 arbeidsplasser og stå ferdig i2017.

”Det er ikke å ta munnen for full å hevde at dette er det beste som har skjedd Harstad på lange tider”, skriver Harstad Tidene i sin lederartikkel og ordfører Marianne Bremnes sier til avisen at; - Dette er en av mine største og beste dager som ordfører i Harstad kommune. Bygget på verkstedtomta vil bety en vitalisering av sentrum.

‐ Vi er veldig fornøyd med å ha fått denne oppgaven. Å prosjektere et signalbygg med en så flott beliggenhet, er veldig spennende. Vi har hentet inspirasjon fra området. Harstad har en vakker natur og bygget skal ligge helt nede i sjøkanten. Derfor var det viktig for oss å ta inn elementene fra området. I samarbeid med alle involverte parter skal vi nå konsentrere oss om å tegne et bygg som både Statoil og byen kan være stolt av, sier partner i SJ arkitekter, Svein Jacobsen.