Sverre Tiltnes til venstre på bildet og Morten Lie til høyre. Foto: Kristin Svorte

Sverre Tiltnes blir ny prosjektleder i Bygg21

Sverre Tiltnes tiltrer senest 1. september. Frem til da konstitueres Helge Rohn som prosjektleder.

- Tiltnes, som kommer fra stillingen som daglig leder i Norwegian Green Building Council (NGBC), har meget bred erfaring fra svært mange ledd i verdikjeden. Jeg er sikker på at han er den best egnede til å få næringen til å arbeide bedre på tvers. I tillegg har hans suksess med NGBC demonstrert hans evne til å tenke nytt og få næringen til å omstille seg, sier Petter Eiken, styreleder i Bygg21, til daglig administrerende direktør i ROM Eiendom.

Direktoratet for byggkvalitet har lenge lett etter en riktig person med evne til å utfordre byggenæringen.

- Vi har lett lenge etter rett person for jobben og er godt fornøyd med resultatet. Tiltnes har meget sterk prosjektledererfaring og har utfordret næringen til å bli bedre gjennom mange år. Vi er svært glade for at Tiltnes blir ny prosjektleder for Bygg21, forteller Morten Lie, direktør i Direktoratet for byggkvalitet (DiBK).

Bygg21/DiBK anerkjenner det viktige arbeidet NGBC gjør og vil vurdere mulige samarbeidsprosjekter fremover.

Bygg21 har frem til nå jobbet med å hente inn kunnskap fra næringen. Siden oppstart i 2013 har Bygg21 invitert til meningsutveksling. I vinter deltok 70 personer på tvers av fag og institusjoner på to rådssamlinger til Bygg21. Målet har vært å få innspill til utvikling av en felles bransjestrategi for byggenæringen.

- Det er en styrke at vi tilknytter oss miljøer som står for omstilling av næringen. BREEAM-NOR fra NGBC har satt erfaring i system, og det trenger vi mer av. Bedre samarbeid i næringen skal vi styrke norsk byggenærings konkurransekraft, sier Ingrid Dahl Hovland, adm.dir. i Spenncon og nestleder i styret for i Bygg21.