Administrerende direktør Jørgen Evensen i Betonmast mener potensialet er stort innenfor byggservice. (Foto: Betonmast)

Betonmast etablerer nytt service-selskap

Betonmast etablerer Betonmast ByggService som eget selskap. Selskapet vil bestå av rundt 100 medarbeidere fra Betonmast Trøndelag og Betonmast Toten, og vil ha en omsetning mellom 120-150 milloner kroner.

- Betonmast ser stort potensiale innen byggservice, og opprettelsen av Betonmast ByggService bekrefter satsingen på området, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast i en pressemelding.

- Entreprenørvirksomhet og Service er såpass forskjellige at vi mener dette er en riktig vei å gå, legger han til.

Datterselskapene Betonmast Trøndelag og Betonmast Toten har lenge hatt velfungerende serviceavdelinger, og det er grunnlaget her som nå skal legges til grunn i det nyetablerte selskapet.

- Vi ser det som en fordel for våre kunder, både i det private og det profesjonelle markedet, at vi nå setter enda mer fokus på denne delen av vår virksomhet, fortsetter Evensen.

Privatmarkedet har utfordringer med svart arbeid. Betonmast har tidligere tatt til orde for innføring av ROT-fradrag.

- Vi mener fortsatt at det vil være et effektivt tiltak for å få bukt med problemet. ROT-fradrag vil ikke bare gi bedre lønnsomhet og større markedsandel for den seriøse delen av næringen. Det vil også være bra for folks lommebok og sikre mange arbeidsplasser, sier Evensen.

Betonmast ByggService AS vil være operativt fra 1. juni 2014.

- Dette er spennende. Ved å samle serviceavdelingene i et selskap får vi større fokus på denne virksomheten, samtidig som vi skaper et betydelig og slagkraftig selskap, sier Frode Sveen, som vil bli daglig leder i det nyetablerte selskapet.

Betonmast Toten har også en maleravdeling som det er naturlig også blir en del av det nye selskapet. Ved å samle disse enhetene blir det enklere å få til felles struktur og systemer tilpasset denne type drift, og dermed legge til rette for effektiv og lønnsom drift. Det gjør det også enklere å satse videre, og å skape fremtidig vekst og ekspansjon ved å drive under en felles paraply.

- Nå ser vi frem til å komme ordentlig i gang med etableringen av selskapet, avslutter Sveen