Optimera-hjelp inn i boligfremtiden

For byggenæringens aktører kan det være utfordrende å være oppdatert på energieffektivisering, bo-komfort og bærekraftige miljøløsninger. Optimera lanserer derfor konseptet Multikomfort.

Hvis konseptet følges, garanterer byggevareselskapet for at både nybygg og rehabilitering er innenfor gjeldende krav.

– Tradisjonell plassbygging er i ferd med å bli risikosport ikke minst på grunn av bygge og energiforskrifter, og man skal være nyskapende på design samtidig som det skal bygges lønnsomt. Derfor tilbyr vi nå å levere både oppskrifter og produkter som skal sikre at alle krav ivaretas selv når byggeprosjektene representerer upløyd mark for våre kunder. Samtidig kan sluttbrukeren velge den arkitekturen de selv ønsker, kommenterer Odd Treffen som leder Multikomfort-satsningen i Optimera.

Han opplyser at målgruppen for Multikomfort-konseptet er grunnstammen av byggebransjens byggmestere, entreprenører og boligbyggere. Konseptet vil bli den store saken på Optimera stand på Bygg Reis Deg

Komplette løsninger
Basis i konseptet er et komplett sett av byggetekniske løsninger som dekker alle utfordringer og muligheter i et prosjekt enten det nå dreier seg om nybygg eller rehabilitering. Det er snakk om trygge, oppdaterte og kvalitetssikrede løsninger både økonomisk og teknisk som alltid tilfredsstiller gjeldende krav. Nye krav innarbeides fortløpende i dokumentasjonen.

Multikomfort benytter også kjente byggevarer. Dessuten samarbeider Optimera nært med mange produsenter om utvikling og dokumentasjon av konkrete løsninger som er innenfor Multikomfort-konseptet. I konseptet inngår også salgsverktøy som proffkunder kan bruke overfor sluttkunden.

Energieffektivisering, bo-komfort og miljømessig bærekraftige løsninger er sentrale elementer i konseptet. Her rettes oppmerksomheten mot lys i form av riktig belysning og innovative vindusløsninger, god støydemping og riktig akustikk, moderne oppvarmings- og ventilasjonsløsninger som sørger for ren luft og behagelig innetemperatur hele året og energivennlig oppvarming og varmegjenvinning basert på fornybare løsninger.

Mer integrert jobbing
– Stadig nye løsninger og krav forutsetter at VVS-bransjen og byggeindustrien må jobbe enda mer integrert. Derfor har Optimera og Brødrene Dahl gått sammen om Multikomfort, kommenterer Treffen.

Optimera og VVS-aktøren Brødrene Dahl er søsterselskaper som er eid av Saint-Gobain, Europas største distributør av byggevarer. Det er denne multinasjonale byggevaregiganten som har regien bak Multikomfort-konseptet.

Klimasenter og nye boliger
Samarbeidet synliggjøres ved at Optimera Akademiet, som skal stå for den første opplæringen av Multikomfort-kundene, knyttes til Brødrene Dahls klimasenter på Rindalsskogen i Larvik. I dette senteret som er tegnet av Snøhetta, skal samarbeidspartnerne stå for opplæring og vise løsninger i fremtidens boliger. I tillegg bygger Optimera og Brødrene Dahl tre boliger for opplæring, visning og dokumentasjon av løsninger på boligfeltet Myklebust på Tananger utenfor Stavanger. Her vil det foregå opplæring og kompetanseoppbygging både i byggeperioden og en tid etter ferdigstillelse høsten 2014.

I første omgang konsentrerer Optimera seg om småhus og rekkehus. Men kunnskapen som opparbeides, passer også godt for renovering av næringsbygg.