Tommel opp for naturhotell i Nordmarka

Politikerne i Oppland fylkeskommune snur og gir grønt lys for planene til Bislingen Naturhotell.

Fylkesutvalget behandlet planene i sitt møte tirsdag. Da samme sak sto på sakskartet i fjor høst, vendte politikerne tommelen ned og ga et foreløpig stoppsignal for planene.

Siden den gang har politikerne fått en bedre visualisering av prosjektet, som viser at hotellet vil bli mindre synlig fra omgivelsene enn fryktet.

Dette skriver Oppland fylkeskommune på sin internettside.

Av visualiseringen fremkommer tydelig de områder som blir eksponert, og fylkesrådmannen vurderer det som akseptabelt.

Eivind Brenna (V) var ikke enig i dette.

- Jeg sier nei til et Soria Moria i Nordmarka. Nordmarka bør være preget av uberørt natur. Og jeg er redd utbyggingen vil skape presedens for andre prosjekter i fremtiden, sa han.

Men han fikk ikke støtte.

- Bislingen ligger ikke innenfor markagrensa og markaloven. Jeg er heller ikke redd for signalbygg. Det er derimot stas, og jeg vil gjerne ha flere, sa Kjetil Lundemoen (Ap).

Ambisiøse planer
Bislingen ligger i Lunner kommune, lengst nord i Nordmarka og rett utenfor markagrensa. Her ønsker utbyggeren å bygge et 50 meter høyt hotell (12 etasjer og 198 rom) på eiendommen til Bislingen fjellstue. Etter at fjellstua ble stengt i 2008 har området forfalt.

I tillegg til hotellplanene er det også planlagt to leilighetsbygg i to etasjer for de ansatte, samt et skogsbad litt unna selve hotellet.

Utbyggeren har målsetting om at Bislingen naturhotell skal bære et prosjekt med nyskapende arkitektur og ambisiøse miljøløsninger, hvor naturen og landskapet er viktige elementer i utformingen av hotellet.

Økt attraktivitet
Politikerne i fylkesutvalget synes planene er spennende, og er opptatt av at kvalitetene knyttet til arkitektur og miljøløsninger blir ivaretatt i det videre arbeidet. De mener prosjektet vil bidra til at Bislingen vil øke sin attraktivitet som utgangspunkt for tur og fritidsaktivitet.

- Dette er et prosjekt med høy miljøprofil. Samtidig har Hadeland et stort markedspotensiale innenfor reiseliv. Dette kan være et signalprosjekt, sa Ivar Odnes (Sp).

- Bislingen gir Hadeland en mulighet til å ta del i et større marked. Arkitektur er i dag et reisemål i seg selv. Det er arealeffektivt å bygge i høyden og klimavennlig, sa fylkesordfører Gro Lundby (Ap) før saken ble vedtatt.