Slottsplassen nesten ferdig, åpner i oktober

Rehabiliteringen av Slottsplassen går mot slutten. Toppdekket er lagt, men noe arbeider gjenstår fortsatt, melder Statsbygg.

Grus og underliggende masser er fjernet i 45 centimeters dybde. Deretter er det bygget opp med et forsterkningslag med pukk, et bærelag med en annen sortering pukk, et lag sort asfalt, et lag rød asfalt og så et toppdekke med stabilisert og rødaktig grus. Det gjelder både på Slottsplassen og Slottsbakken.

- Arbeidet er i rute. Vi har hatt en meget stram fremdriftstidsplan, og den kommer vi til å holde. Arbeidet var avhengig av tørre og varme forhold, så vi er glade for at vi har hatt værgudene på vår side, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

- Vi regner med å ferdigstille plassen nå i høst, så da skal alt stå klart i god tid før grunnlovsjubileumsmarkeringen og 17. mai neste år, sier Statsbygg-sjefen.

Ettersom det nye dekket er tett, så kan ikke regnvannet trekke ned i bakken, derfor har Slottsplassen ikke bare fått et nytt grusdekke, men også et nytt dreneringsanlegg – med vannrenner, underjordisk rørsystem og et eget fordrøyningsmagasin.

Det som imidlertid er synlig for publikum, er betongrenner med tildekning av granitt og støpejern.

- Toppdekket er nå lagt over det hele, og plassen fremstår igjen som en grusplass. Det gjenstår likevel noen arbeider før plassen kan åpnes for publikum igjen, forteller prosjektleder Haavar Vive. Noe av det er:

Istandsettelse av fortau i Frederiks gate
Resetting av trapp ved Maud-statuen og rehabilitering av området
Etablering av grøntømråder på søndre og nordre side av Slottsplassen
Sette opp gatelys- og parklysarmaturer
Fjerne, rehabilitere og sette tilbake kandelabre og armaturer
Fjerne brakkerigg

Les også Byggeindustriens bildereportasje fra leggingen av toppdekket:
Siste finish på Slottsplassen