SAAS og Jahre sa ja til å bli SAJA

SAAS Eiendom og Jahre Eiendom flytter sammen, og stifter selskapet SAJA, som skal drive utleie og forvaltning av tre eiendommer på Bryn i Oslo.

SAAS Eiendom AS og Jahre Eiendom AS har i mange år vært besittere av hvert sitt kontorbygg på Bryn i Oslo, henholdsvis Brynsveien 5 og Brynsveien 2-4. Som mindre besittere med eiendommer i nærheten av hverandre har selskapene nå inngått kontorfellesskap, og har gradvis begynt å samarbeide de siste årene.

For å bli en større og bedre eiendomstilbyder kjøper SAJA naboeiendommen Østensjøveien 39/41 av Oslo Areal. SAJA skal stå for forvaltning og utleie av alle de tre eiendommene, skriver de i en pressemelding.

- Vi har mye felles, kjenner området godt, og deler en sterk tro på en positiv videre utvikling her. Samtidig er Østensjøveien 39/41 et attraktivt, nærliggende bygg. Det var derfor naturlig å gå sammen om å kjøpe eiendommen og stifte et felles selskap som kan ta seg av drift og utleie av alle byggene, sier Lars Olav Jahre i Jahre Eiendom.

- Med totalt 15 000 kvadratmeter på samme sted, kloss på Brynseng t-banestasjon, vil SAJA effektivisere, forbedre og øke kvaliteten på driften av eiendommene. Leietakerne skal få tettere oppfølging og det vil bli bedre muligheter for tilpasning av arealer ettersom behovene endrer seg. Et samlet fokus gjør det også enklere å utvikle eiendom, sier Hans Petter Lien i SAAS Eiendom.

Østensjøveien 39/41 ligger sentralt nær Brynseng T-banestasjon, har et totalareal på omtrent 6.800 kvadratmeter, og benyttes til kontorvirksomhet. Eiendommen er fullt utleid.

Oslo Areal vil fortsatt være en betydelig eiendomsaktør i området, men konsentrerer sin virksomhet til Helsfyr. Selskapet eier, og er for tiden i gang med en storstilt totalrehabilitering av, Grensesvingen 7 ved Fyrstikktorget på Helsfyr. Tidligere i år kjøpte Oslo Areal dessuten Fyrstikkalléen 1 og Fyrstikkalléen 3 like i nærheten. Disse eiendommenes samlede areal er på omtrent 45.000 kvadratmeter.

Både Jahre Eiendom, SAAS Eiendom og Oslo Areal er deltakere i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, der eiendomsaktørene driver langsiktig merkevarebygging av området som Oslos knutepunkt for næringsvirksomhet.