Røykutvikling i vogntog i Stavanger-tunnel

Det var søndag kveld kraftig røykutvikling i et vogntog på bunnen av Byfjordtunnelen i Stavanger. Vogntoget benyttes av samme selskap som disponerte vogntoget som brant i Gudvangatunnelen.

Politiet fikk beskjed om saken klokken 18.35. De første meldingene gikk ut på at det var brann i vogntoget, men det viste seg senere at det kun var røykutvikling, opplyser operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt.

Årsaken til ulykken var søndag kveld ukjent.

– Det tok fyr i eksosen til et vogntog, mer enn det vet jeg ikke akkurat nå, sier vaktkommandør Svein Otto Kristiansen i brannvesenet Sør-Rogaland til Stavanger Aftenblad.

Det var mye røyk i tunnelen, og den ble stengt i begge retninger. Det førte til lange køer i området.

Vogntoget som forårsaket røykutviklingen brukes av samme selskap som disponerte vogntoget som brant i Gudvangatunnelen, skriver VG.

– Det er veldig trist at slikt skjer med våre vogntog to ganger på under én uke, men denne gangen skal det ikke ha vært en brann. Jeg har fått opplyst at den kraftige røykutviklingen mest sannsynlig kom som følge av turbohavari i motoren, sier administrerende direktør Jesper Skjærris i DSV Road Norge. (©NTB)