- Suverent birkenopplegg

Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien høster mye ros for opplegget de kjører rundt birkebeinerarrangementene.

Etter at Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien gikk inn som hovedsponsor av Birkebeineren i 2008 har cirka 4000 birkendeltakere deltatt i regi av sponsorene. Denne uken ble de tre birkebeinersponsorene enige med arrangøren om en ny hovedsponsoravtale for perioden 2014-2016. Det betyr tre nye år med skreddersydd birkenopplegg for ski-, sykkel- og løpeentusiaster i byggenæringen.

- Det er et suverent opplegg som jeg gjerne blir med på flere ganger, sier Olav Bjørnerås, prosjektleder i Bundebygg etter målgang i Birkebeinerløpet. 62 åringen, som løp årets birkenløp på meget respektable 1.36.58, sier han setter stor pris på å være med på et velfungerende opplegg sammen med andre bransjefolk.

- Det er et kanonbra opplegg som jeg er veldig takknemlig for at jeg får bli med på, sier Christian Kulberg i Loe Utvikling. Kulberg var også med på Birkebeinerrennet i vinter og kommer til å delta for Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien når Birkebeinerrittet går av stabelen 31. august.

- Jeg går for trippel. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter. Nå blir det sykling i sommer, sier Kulberg.

Også Geir Håkon Bjørstad i NCC og Are Skurdal i Realbygg roser birkebeinersponsorene for opplegget de kjører rundt birkenarrangementene.

- Det er et helt topp opplegg der alt blir servert og lagt til rette på en glimrende måte, sier Skurdal, Han kom i mål på 1.46 og klarte merket.

- Det er et bra opplegg hvor man treffer andre i bransjen, sier Bjørstad fra NCC. Han var veldig fornøyd med løpet og klarte merket på tiden 1.40.

- Det er fryktelig hyggelig med all den positive tilbakemeldingen vi får. Vi har jobbet mye med at arrangementet skal være til nytte og glede for hele bransjen, sier Kristin Kvisvik i Norcem.

Hun sier de har funnet en form på opplegget som fungerer veldig bra, men lover samtidig at de ønsker å videreutvikle og fornye birkenopplegget i neste treårsperiode.

- Vi håper å se enda flere fjes fra bransjen på våre birkenarrangement de neste årene, sier Kvisvik.