Hedalm Anebyhus sikret seg tomtefelt i Moelv

Hedalm Anebyhus vant budkampen om et 18 dekar stort tomtefelt i Moelv og planlegger bygging av 40-50 boliger.


Området går under navnet Gruva, som inntil i fjor har vært avsatt til framtidige kommunale tomtebehov. Da ble området omregulert til boligformål.

Nå har Hedalm Anebyhus sikret seg tomtearealet og planlegger bygging av 40-50 boliger.

– Det var kamp om området. Flere utbyggere ville sikre seg Gruva, og vi er glad for at vi fikk avtalen, sier administrerende direktør Finn Løkken i Hedalm Anebyhus til Ringsaker Blad.

Grunneieren mener Hedalm Anebyhus kunne vise til det beste prosjektet for Gruva.

– Vi er fornøyd med at det skjer noe nå. Det er ikke pent slik eiendommen framstår i dag. Vi har kommet et stykke med reguleringsarbeidet og nå blir det satt skikkelig fortgang med planarbeidet, sier Per Prestkværn til Ringsaker Blad. Han er sønnen til grunneier Randi Prestkværn.

Ifølge Løkken er ikke de endelige detaljene for prosjektet avklart ennå. Han ser for seg en variert utbygging av eneboliger og rekkehus.

–Det er viktig å ha tomteområder til utvikling i eget nærområde. Vi kommer til å legge alle våre muskler i utvikling av området. Moelv er et spennende knutepunkt i mjøsregionen. Vi mener det nye boligfeltet vil framstå som svært attraktivt, sier Løkken til Ringsaker Blad.

Les også: Hedalm samler krefter og bygger industrigigant (Byggeindustrien 06/13)