Borettslagsleiligheter: prisoppgangen fortsetter i mai

Prisene på borettslagsleiligheter er 0,4 prosent høyere i mai 2013 sammenlignet med april 2013.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i mai 2013 på 28 238 kroner, mens det tilsvarende tallet i april var på 28 117 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 6,2 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 26 587 kroner.

- Prisveksten i mai er ikke dramatisk, men vi registrerer at prisene har steget hver eneste måned i år. Flere har vært ute og varslet stopp i boligprisveksten, men dette ser vi foreløpig ikke noe til når det gjelder borettslagsleiligheter. Dette kan ha sammenheng med at boliger i borettslag selges oftere enn for eksempel eneboliger, og etterspørres av alt fra førstegangskjøpere til eldre og etablerte, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I mai 2013 er det i snitt 4,7 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,2 bud fra april 2013, og like mange som på samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,1 i mai 2013. Dette er en oppgang på 0,1 budgivere fra forrige måned, og like mange som på samme tidsrom i fjor.

- Økningen i antall bud og budgivere vitner om et marked med høy temperatur. I tillegg selges boligene raskt unna, omtrent en uke raskere i snitt enn på samme tid i fjor. Det er også solgt mange boliger denne måneden, særlig i Tromsø som ligger på topp når det gjelder antall salg, sier Drogseth.