SSB tror de borgerlige kan kutte 15 skattemilliarder

Den amerikanske storavisa Chicago Sun-Times sparker alle sine fotografer og baserer seg i stedet på at journalistene tar bilder og innkjøp fra frilansere.

Nedleggelsen av fotoavdelingen skjer mens amerikanske aviser strever med å omstille seg etter mange år med reduserte inntekter fra annonser og dramatiske endringer i mediesituasjonen.

Mange storaviser har gått inn eller har gått over til utgivelser tre ganger i uka i stedet for daglig, mens de samtidig prøver å skaffe seg inntekter ved å kreve betaling for bruk av nettavisene deres.

28 ansatte ved Chicago Sun-Times og avisas forstadsutgaver ble innkalt til et møte torsdag morgen, der de ble fortalt at jobbene deres var avskaffet med øyeblikkelig virkning.

Fagforeningen deres sier de er sjokkert og rystet over at en avis kunne betrakte fotografene som overflødige.

– Dette er fornærmende og galt på så mange plan. Jeg har sett gang på gang hvordan øyet til en profesjonell fotograf ser og uttrykker ting jeg ikke ser, sier lederen for journalistlaget Newspaper Guild-CWA, Bernie Lunzer.

Chicago Sun-Times nevnte ikke avskjedigelsene i sin nettavis, men i en kort kunngjøring som ble sendt ut senere, heter det at leserne i stadig større grad er interessert i video og andre multimedia-elementer.