Undervisningsbygg styrker SHA-arbeidet

Bare i 2013 bygger Undervisningsbygg for over tre milliarder kroner. Nå har rundt 50 personer blitt kurset i byggherreforskriften for å styrke sikkerhet-, helse- og arbeidsmiljø-arbeidet (SHA) ytterligere.

Undervisningsbygg  nylig et seminar hvor temaet var byggherreforskriften og rollene til KP (Koordinator prosjektering) og KU (Koordinator utførelse). På seminaret deltok over 50 deltakere som alle er involvert i Undervisningsbyggs prosjekter.

- KP og KU er roller byggherren plikter å ha til å ivareta i sine byggeprosjekter. Vi ønsket å arrangere et seminar som tok for seg disse, da vi vet at det kan være noen uklarheter omkring forutsetninger og ansvarsoppgaver, samt utarbeidelse av SHA-planer, forteller SHA-rådgiver i Undervisningsbygg, Bård Dybsjord som sammen med SHA-rådgiver Silje Sjøberg i Undervisningsbygg var ansvarlige for seminaret.

Per Stranger Thorsen fra Arbeidstilsynet presenterte Byggherreforskriften, mens Arild Berglund, sikkerhetssjef i Skanska og leder av Entreprenørforeningen Bygg og Anleggs (EBA) HMS-utvalg, hadde en praktisk tilnærming til temaet med eksempler på hvordan man jobber med SHA.

- For oss i Undervisningsbygg er det viktig å få innspill på hvordan bransjen og vi kan forbedre oss. Det er viktig å legge til rette for at vi får en god dialog med de involverte som er ute på byggeplassene, utdyper Dybsjord som avslutter med å konstatere at å jobbe kontinuerlig med SHA/ HMS på reduserer farene for skader på byggeplassene.