Ø.M. Fjeld inn i Evensen & Evensen

Ø.M. Fjeld AS har inngått avtale om kjøp av 65 prosent av aksjene i entreprenørfirmaet Evensen & Evensen AS på Lillehammer.

Evensen & Evensen har 60 ansatte og omsatte i 2012 for ca. 120 mill. kr. Primærmarkedet er Lillehammer-regionen.Selskapet har vist gode resultater over lang tid og leverte også et solid resultat i 2012.

Evensen & Evensen har lange tradisjoner og ble stiftet av tømmermester Peter Evensen i 1920 og er dermed det eldste entreprenørfirmaet som fortsatt er i drift på Lillehammer. I dag er firmaet drevet av 3. generasjon av familien Evensen med Petter Evensen som daglig leder og hovedeier.

- Vi er veldig glade for å ha fått med oss Evensen & Evensen på Ø.M. Fjeld-laget, sier Kjell Bjarte Kvinge, administrerende direktør i Ø.M. Fjeld AS. Evensen & Evensen er en svært solid entreprenørbedrift som har opparbeidet seg en helt spesiell posisjon i Lillehammerregionen gjennom snart 100 års tilstedeværelse.

- Vi har lagt opp til en vekststrategi og skal befeste vår posisjon som den ledende innlandsentreprenøren med sterk lokal forankring både på eier- og ledelsessiden. En ytterligger styrking i Mjøsregionen er derfor en naturlig utvikling for Ø.M. Fjeld. Samlet vil vårt Hamarkontor og Evensen & Evensen omsette for ca. 350 mill. kr. i 2013 og vi er nå godt rustet til å påta oss større prosjekter i hele Mjøsregionen, sier Kvinge.

- Gjennom å få inn en solid og langsiktig eier som Ø.M. Fjeld vil Evensen & Evensen bli ytterligere styrket som grunnlag for videre utvikling og vekst, sier daglig leder og eier Petter Evensen i Evensen & Evensen.

- Entreprenørbransjen er i stor endring og vi ser blant annet at kravene og forventningene fra kunder og myndigheter stadig blir høyere. Når vi nå blir en del av et større entreprenørmiljø som Ø.M. Fjeld mener vi at vi vil være betydelig bedre rustet til å møte morgendagens utfordringer.

- Samtalene har vist at det er mange likhetstrekk på den kulturelle siden og for oss er det en ekstra trygghet at Ø.M. Fjeld er et familieeid selskap med en sterk lokal forankring i innlandsregionen. Dette ser vi på som en solid felles plattform for at vi sammen skal lykkes, avslutter Evensen.

Petter Evensen vil fortsette som daglig leder og alle nøkkelpersoner blir med videre. Petter Evensen og Rolf Erik Gjerdrum blir også med videre på eiersiden i selskapet sammen med flere andre medarbeidere.

Det gjennomføres nå en due diligence prosess og kjøpet forventes sluttført før sommeren.

Evensen Eiendom AS er ikke omfattet av transaksjonen og selskapet fortsetter med uendret eierskap og drift.