BNL: - Sosial dumping er uakseptabelt

Regjeringens tredje handlingsplan mot sosial dumping inneholder mange tiltak som forhåpentligvis kan føre til mer rettferdig konkurranse i byggenæringen.

– Sosial dumping er uakseptabelt, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening.BNL mener at det offentlige som byggherre må gå foran å stille krav til utbyggerne.

– Men det holder ikke bare at byggherrene stiller krav, kravene må følges opp med kontroll og sanksjoner dersom de ikke følges. BNL mener at selskaper som ikke følger regelverket bør vurderes om skal stenges ute i fremtidige anbudsprosesser, sier Sandnes.

Den økonomiske situasjonen i Norge er et lyspunkt i Europa og vil være det i flere år fremover. Norge vil tiltrekke seg aktører som utfordrer hvordan vi tradisjonelt tenker, jobber og samhandler.

– Å lukke døren for konkurranse utenfra, er ikke veien å gå. Innslaget av utenlandske aktører i bygg- og anleggsektoren både er og har vært nødvendig for å holde hjulene i norsk byggenæring i gang, sier Sandnes

Utenlandsk arbeidskraft bidrar til å styrke kompetansen, og til å skjerpe konkurransen. – Men det avgjørende er at konkurransen skjer på like vilkår, det gjør den ikke alltid i dag, avslutter Sandnes.