Optimera kjøper TransFleet TMS

– Vi er veldig opptatt av at vår logistikk skal være tilpasset kundenes ønsker om gode leveringsrutiner, sier Arve Gøperød, logistikkdirektør hos Optimera.

– Vi fant derfor ut at vi trengte en datastøttet forlengelse av vårt ERP system og valgte TransFleet fra Locus Logistics som leverandør på dette. Vi kjørte et forprosjekt med dem og der ser ut som om systemet deres oppfyller våre målsetninger i så måte, sier han.

Optimera eies av Saint-Gobain, og inngår i Saint-Gobain Distribution Nordic. Saint-Gobain sine hovedfokusområder er produksjon og distribusjon av byggevarer og produksjon av glassprodukter. Konsernet er Europas største distributør av byggevarer.

Optimera logistikk håndterer varer for ca 3 milliarder og i løpet av en normal dag produseres og behandles 8000 ordrelinjer fordelt på to sentrallagre i Oslo og Kristiansand og åtte regionale logistikksenter. Underlagt denne inndelingen fordeles transport på ca 100 lastebiler.

-TransFleet skal gi oss forbedringer innen leveringspresisjonen og gi oss tilbakemeldinger om de faktiske kostnadene knyttet til utkjøringen. Vi ønsker mer dynamikk i den daglige planleggingen og en mer offensiv tilnærming til hvordan vi kommuniserer med kundene. Til det trenger vi et godt planleggingsverktøy og et konstant oversiktsbilde over distribusjonen vår. Vi har også kjøpt oss ca 100 Intermec CN50 skannere til å ha i bilene, sier Gøperød.

– TransFleet er et TMS som bidrar til at kvaliteten på hele distribusjonen blir bedre. Man oppnår færre feil i kjeden og leveransene blir mer presise, samtidig som man har oversikt over hvor varene er hele tiden. Ved hjelp av denne oversikten kan man ha større kundefokus og være forutseende i sin logistikk. Man oppnår også eierskap i hele kjeden uten å måtte eie transportmidlene, sier salgssjef Jo Are Aslaksen i Locus Logistics.