Sp ber staten redde skogbruket

Sps landsmøte krever at myndighetene bruker hele verktøykassen for å finne en løsning på den kritiske situasjonen i skogbruket og treforedlingsindustrien.

Landsmøtet viser til de siste dagers nedleggelser og konkurser og mener at regjeringen, i tett dialog med næringen, må sette i verk tiltak som umiddelbart kan stanse den negative utviklingen.

– Dagens krise krever rask handling. Skogbruk er en viktig del av framtida vår. Skogbruk er olje på land, heter det i den dramatiske appellen fra Sps delegater.

Fra talerstolen lørdag var det spesielt Per Olaf Lundteigen som talte skogbrukets sak, og som understreket hvor tett forbundet partiets sjel er med framtiden for denne sektoren.

– Det som nå skjer, rammer distrikter med få alternative arbeidsmuligheter, så vel som kommuner som er svært avhengige av hjørnesteinsbedrifter innen skogindustrien, heter det.

Landsmøtet påpeker også at bærekraftig skogbruk er Norges viktigste virkemiddel i klimapolitikken og grunnlaget for verdiskapning og arbeidsplasser i store deler av landet.

– Å sikre lønnsomhet i hele den skogbaserte verdikjeden er et nasjonalt spørsmål, og det er økende forventninger om tiltak fra myndighetene, heter det videre. Den endelige teksten blir vedtatt søndag.

Sps landsmøte forutsetter at det må samarbeides på tvers av departementer og at virkemiddelapparatet som Enova, Innovasjon Norge og SIVA blir tatt i bruk for å bidra til å løse krisen, på kort og lang sikt.

Under hele lørdagen ble det arbeidet med denne resolusjonen. Like før delegatene tok på seg finstasen for å gå til festmiddag, forelå den siste og dramatiske beskrivelsen av krisen i skogindustrien.