- Forsvarsbygg brukte millioner på fest

- Men har ikke penger til å vedlikeholde bygg.

Det er Aftenposten som melder at Forsvarsbygg har brukt over fire millioner kroner siden 2007 på å feire seg selv.

Avisen skriver at pengene ble brukt på årlige interne fester og at utvalgte ansatte har fått bo på landets mest luksuriøse hoteller med gratis reiser, mat, fest og alkohol på statens regning.

Blant annet skal Forsvarsbygg så sent som i januar i år hatt fest på Wallmanns Salonger i Oslo for 170 gjester med underholdning og utdeling av interner priser. Etter festen gikk turen til Grand Hotel, der Forsvarsbygg hadde bestilt 171 rom til sine ansatte.

Samtidig som Forsvarsbygg har brukt millioner på fest og feiring, har vedlikholdsetterslepet på Forsvarsbygg sine eiendommer økt.

Hovedverneombudet Thomas Hansen i Hæren forteller til Aftenposten at de må true med å stenge bygninger som er i dårlig stand, fordi Forsvarsbygg ikke har penger til å vedlikeholde dem.

– Det største problemet er at det er ett stort etterslep på vedlikehold av bygninger og at det ikke priorteres nok penger til dette. Vi opplever at vi må true med å stenge bygninger før ting blir tatt tak i, og når vi gjør det, så er det fordi det er snakk om bygninger som er i så dårlig stand at de utgjør en helsefare, sier Hansen til Aftenposten.

Han er skuffet over det som har kommet frem i Aftenpostens avsløringer.

– Jeg synes først og fremst at det er trist, for jeg vet at disse pengene kunne kommet til nytte i andre deler av organisasjonen. Forsvarsbygg har et stort etterslep på vedlikehold av bygningene, og sier at de mangler penger. En sum i denne størrelsesorden kunne vært nok til å bytte ventilasjonsanlegg i to kasernebygninger, sier Hansen.